Günümüzde aileler kızlarını okutuyor. Bize de okuyan bir eş nasip olursa ve ‘çalışacağım’ derse tavrımız ne olmalı?
Ben hayırlı bir insanla yuvamı kurup hayırlı evlatlar yetiştirmek istiyorum ve çok da dua ediyorum.
Selamünaleyküm. Ben 35 yasındayım, kız arkadaşım ise 23 yaşında. Kısmetse inşallah 2 ay sonra düğünümüz var. Bu yaş farkı sorun olur mu?
Görücü usulü bir evlilik konusu var fakat, damat adayı namazsız biri. Diğer konularda anlaşılabilir belki ama namazsızlık konusunda emin değilim.
Ben 24 yaşında genç bir kızım. Bekârım, isteyenlerim oluyor fakat evliliğe karşı içimde bir mesafe var ve bunu bir türlü aşamıyorum. Aslında, evliliği çok önemsiyorum; bizi cennete muhakkak Salih bir eşin
Yurtdışında yaşayan birini seviyorum. Çocuğun içkili bir restorantı var. Onunla evlenmem de sakınca var mıdır?
Eş adayı seçerken, adayın itikadına dikkat ediyoruz. Fakat sıkça karşılaştığımız bir durum var ki; bayanlar olarak erkeklerin ehlisünnet olmalarına rağmen çarşaflı ve peçeli olduğumuz halde,
İnsanın eşi yağan yağmurda şemsiyenin altına girmesi gibi bir şey… Bir çok şeyden koruyor. Başta günahlardan, haramdan, ruh saçmalamasından, gönül dağınıklığından, dikkat dağılmasından…vs. Önemi büyük.
Selamunaleyküm hocam, namaz kılan bir bayanın beş vakit namazını düzenli kılmayan bir erkek ile evlenmesinde bir sakınca var mı?
Evlenecek çiftler arasında ilim üstünlüğü bayanda olursa, bu konuda bir denklik olmazsa ileride bir sorun olur mu?